‘’Descoperim tradiții românești’’

Desoperim-Promovăm-Livrăm

WWW.ARTIZANHUB.RO reprezinta o comunitate, un aport adus romanilor priceputi, artisti in munca lor, ce vor reusi prin intermediul site-ului sa isi promoveze produsele, sa devina vizibili in fata potentialilor cumparatori folosind mijloacele mediului online.

Magazinul online artizanhub.ro va fi impartit in 2 sectiuni majore: partea de blog in care se vor prezenta producatorii romani, descrierea activitatilor, povesti de success prin advertoriale text cat si filmari video. Sectiunea de blog are menirea de a aduce un aport natural de vizitatori, respectiv persoane fie implicate in activitati de productie, fie clienti interesati sa descopere traditiile romanesti. Cea de a doua sectiune este magazinul propriu-zis, in care pe sectiuni se vor filtra produsele propmovate (STICLA, CERAMICA, LEMN, PICTURI, ELEMENTE DE DÉCOR INTERIOR&EXTERIOR, ARTICOLE VESTIMENTARE etc.)

Plaja clientilor interesati de achizitionarea de produse autentic romanesti este in crestere, piata fiind stimulata de campanii ce vizeaza incurajarea muncii romanesti in contrapartida importului de produse finite realizate in mare parte in China. Consideram ca responsabilizarea cumparatorului asupra produsului achizitionat este un plan pe termen lung, dar care va avea beneficii economice majore la nivel national.

Plaja clientilor interesati de achizitionarea de produse autentic romanesti este in crestere, piata fiind stimulata de campanii ce vizeaza incurajarea muncii romanesti in contrapartida importului de produse finite realizate in mare parte in China. Consideram ca responsabilizarea cumparatorului asupra produsului achizitionat este un plan pe termen lung, dar care va avea beneficii economice majore la nivel national.

Deloc spre surprinderea noastra, de partea producatorilor romani, am identificat numeroase persoane dornice de a lista produsele lor prin intermediul artizanhub.ro, din cele mai variate domenii( artisti, producatori locali, producatori din industria alimentara etc) Participarea noastra la numeroase targuri nationale in vederea contractarii de producatori romani s-a dovedit de succes, gasind parteneri ce deja dezvolta voluntar targuri nationale si internationale cu menirea promovarii traditiilor.(de ex. Asociatia produs de Cluj). Partea magazinului online dedicate acestei nise este un serviciu nou si apreciat. Cunoastem ca mijloacele tehnice nu stau la dispozitia oricui din motie ce tin de latura pecuniara sau de lipsa pregatirii in domeniu. In aceasta ordine de idei, artizanhub.ro este un ajutor adus comunitatii prin prisma promovarii traditiilor romanesti si prin statutul nostru, acela de intreprindere de economie sociala.

Efortul depus in aceasta perioada de implementare a fost substantial, fiind nevoiti sa realizam un plan al activitatii incercand diverse strategii (online si offline_) pentru a depasi obstacole ce nu au fost luate in calcul. In principal identificarea producatorilor inafara targurilor organizate national, a reprezentat cea mai mare incercare. Piata ne oferind un astfel de serviciu, baza noastra de date a trebuit completata prin deplasari in zone cu notorietate pentru a discuta cu producatorii, adrese catre consiliile judetene pentru a ne pune la dispozitie registrele acestora cu mestesugari, cautari online.

Suntem increzatori in sustenabilitatea proiectului tocmai datorita lipsei de precedent din piata in ceea ce priveste un magazine online de artizanat gandit apropiat de conceptul unui marketplace.

Suntem o echipa tanara de 6 persoane, ce dorim sa aducem un aport mediului social, ne pregatim in aceasta directie prin mijloace profesionale.

“o poveste ce ne ne motiveaza”

Editia a VI-a a Festivalului Intercultural de Traditie Maramureseana "Drumul lung spre Cimitirul Vesel" desfasurata in August 2015, reprezinta un eveniment ce trasmite emotia traditiei, a creativitatii si umorului deosebit de apreciat in contextul mortii. Cimitirul vesel este unicat, oamenii sunt atrasi sa-l viziteze, sunt atrasi de acest obicei nemaintalnit. Pana aici nimic anormal, lume multa, turisti straini, sarbatoare, cantece si port traditional. Locul unde simti ca esti roman si totodata asta te inobileaza. Ei, ce ne motiveaza in activitatea noastra, nu este cimitirul vesel ci produsele vandute la aceasta locatie, tocmai in ziua evenimentului sus-mentionat. In fata cimitirului la tarabele organizate, sute de oameni se inghesuie sa-si achizitioneze o amintire, un suvenir special tocmai din acest loc. Spre stupoarea noastra am constatat ca obiectele vandute la eveniment, tocmai in acest loc din inima maramuresului istoric, erau confectionate in CHINA. Acest lucru ne intristeaza pozitiv. Dorim sa promovam produse romanesti, muncite de romani, ce respecta traditiile noastre. Acesta este scopul nostru.